Održan IX đački pešački maraton.
  • 24.04.2018.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija planinarsko alpinizam

U organizaciji Sportskog saveza opštine Ljubovija i PSK “Avala” iz Beograda dana 21.04.2018.godine održan je deveti po redu “Đački planinski maraton”. Učešće na maratonu uzelo je 77 učesnika koji su imali priliku da upoznaju prirodne lepote planine Bobije i obiđu njene vidikovce sa kojih se pružaju impozantni pogledi.

Učesnici maratona krenuli su u 9,00 časova sa autobuske stanice u Ljuboviji do sela Tornik-mesto Kovačevac koje se nalazi na 739 mnv odakle su se uputili ka vrhu planine Bobija koji se nalazi na 1277 mnv. U okviru pohoda koji je trajao 6 časova u dužini od 15 kilometara, učesnici ove akcije uspeli su da savladaju 538 metara nadmorske visine prilikom uspona na vrh kao i 327 mnv visine prilikom silaska. U okviru ove akcije učesnici maratona su pored već pomenutog vrha obišli i južni vrh planine Bobija, vidikovce Lučeva stena, Avšenička stena, Markovac odakle su se uputili ka “Dobroj vodi“ gde je usledio odmor.

Cilj ove manifestacije je da mladi iz naše opštine upoznaju prirodne lepote našeg kraja, da se druže i usmeravaju ka zdravim stilovima života što svakako jedna ovakva manifestacija pruža.

Pohod koji je predvodio naš istaknuti planinar i predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija, Pavlović Dragan protekao je bez ikakvih problema a dobre vremenske prilike omogućile su učesnicima da ponesu lepe utiske sa ove akcije.

vesti ljubovija planinar djak pesak djaci
vesti ljubovija planinar djak pesak djaci