Uspešan nastup ljubovijskih sportista na regionalnom finalu sportskih igara mladih u Kraljevu
  • 20.06.2024. godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
fudbal ljubovija opstina turizam

Dana 14.06.2024.godine u Kraljevu održano je regionalno finale Sportskih igara mladih za Zapadnu Srbiju. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 80 ljubovijskih sportista koji su uz svoje učitelje, trenere i nastavnike uspešno reprezentovali našu opštinu. U okviru tri discipline naši sportisti su uspeli da stignu do odličja.

Mladi fudbaleri “Drine" rođeni 2013.godine i mlađi predvođeni trenerom Slavišom Ćirkovićem stigli su do trećeg mesta. Za malo su bez pobedničkog pehara ostali takmičari iz ekipe “Dve vatre" predvođeni učiteljicom Zoricom Mladenović.Oni su u finalu takmičenja između dve vatre za decu rođenu 2015.godine i mlađe poraženi od ekipe iz Čačka čime su zauzeli drugo mesto. Jedna od najuzbudljivijih utakmica viđeno je u finalu turnira u odbojci za devojčice. Naše odbojkašice iz ekipe “Libero" predvođeni trenerima Pavlom Purtićem i Nenadom Vučetićem pokazale su sjajnu igru pruživši fenomenalan otpor favorizovanoj ekipi “Takovo" iz Gornjeg Milanovca.

Pre finalnog meča uspele su da savladaju ekipe iz Novog Pazara, Čačka i Kraljeva što samo po sebi predstavlja ogroman uspeh. U finalnom meču poražene su rezultatom 2:1 čime su stigle do drugog mesta. Nagrada za odličnu igru naših odbojkašica je plasman na državno finale koje će se održati od 03.07. - 05.07.2024.godine.

Sportski savez opštine Ljubovija ovim putem čestita svim sportistima na odličnim nastupima i upućuje zahvalnost OŠ ”Petar Vragolić" na odličnoj saradnji kao i svim pratiocima koji su bili uz decu na ovom takmičenju. Takođe, ovim putem izražavamo zahvalnost Opštini Ljubovija na podršci u učešću u okviru manifestacije Sportske igre mladih i pomoći oko organizacije prevoza za decu na takmičenje.

.