Basket. Radničke sportske igre 2023.
  • 15.06. 2023.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina pikado turnir

TURNIR U BASKETU

Nakon turnira u malom fudbalu, pikadu, stonom tenisu, takmičenja u nadvlačenju konopca na red je došao i turnir u basketu. Usled loših vremenskih uslova takmičenje je održano 14.06.2023. godine u sali stare OŠ “Petar Vragolić” u Ljuboviji. Učešće u ovogodišnjem turniru uzelo je pet ekipa. Nakon pet kola po liga sistemu dobili smo četiri ekipe koje su se plasirale u borbu za pehare. Imali smo priliku da prisustvujemo odličnim mečevima sa mnoštvom preokreta i uzbuđenjima koje jedna ovako dinamična igra sa sobom nosi.

U meču za treće mesto sastale su se ekipe SŠ “Vuk Karadžić” i Privatnici 1. Veću motivaciju i želju pokazali su predstavnici SŠ “Vuk Karadžić” koji su odličnom igrom stigli do pobede i pehara za treće mesto. U pobedničkoj ekipi posebno treba istaći Nadu Beatović koja je kao jedina žena učesnica turnira oduševila svojom borbenošću i mnoštvom lepih poteza.

Za finalni meč možemo reći da je bio spektakularan. Rezultatska klackalica, bespoštedna borba, mnoštvo lepih poteza doneli su rezultatsku neizvesnost do samog kraja utakmice u kojoj su se sastale ekipe OŠ “Petar Vragolić” i ekipa Privatnici 2. Više koncentracije u završnici imali su igrači OŠ “Petar Vragolić” koji su pogotkom Nebojše Vasića sa linije slobodnih bacanja rešili pitanje pobednika. Nikola Mijailović, igrač ekipe Privatnici 2 u poslednjoj sekundi imao je šut za tri poena i priliku da utakmicu uvede u produžetak ali je lopta izašla iz obruča.

Nagrade najuspešnijim takmičarima uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković.

vesti ljubovija opstina basket radničke turnir vesti ljubovija opstina basket radničke turnir