sportista godine 2022 ljubovija

Ceremonijom proglašenja najboljih sportista spuštena je zavesa na još jednu godinu kada je ljubovijski sport u pitanju. Ceremonija je održana 22.12.2022.godine u sali bioskopa u Ljuboviji. Odlukom upravnog odbora Sportskog saveza opštine Ljubovija dodeljena su priznanja najuspešnijim u sedam kategorija. U uvodnom delu prisutnima su se obratili generalni sekretar Sportskog saveza opštine Ljubovija Vladimir Krstić i predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Vladimir Krstić je u svom obraćanju istakao da ga izuzetno raduje činjenica da je na ceremoniji prisutan veliki broj dece tako da je iskoristio priliku da se direktno obrati njima. Tom prilikom ukazao je na značaj bavljenja sportom i prednostima koje on sa sobom donosi uz želju da deca ostanu što duže na putu sporta.

Predsednik opštine Ljubovija u svom izlaganju naglasio je da će opština nastojati da podržava ljubovijski sport. Takođe, u prilog tome govori i činjenica da smo u ovoj godini imali rekordna izdvajanja u budžetu za sport kao i da će u narednoj godini doći do novog povećanja čime će u velikoj meri biti olakšan rad i funkcionisanje klubova. Na kraju svog izlaganja predsednik opštine Ljubovija je istakao da ga izuzetno raduje povećanje broja dece koja se bave sportom.

Nakon uvodnih izlaganja prešlo se na ceremoniju proglašenja.

  • Nagrada za sportski podvig godine uručena je Gordani-Goci Đurđević koja je na svetskom prvenstvu u francuskom gradu Diepe stigla do zlatne medalje u disciplini obaranja ruke.
  • Za najboljeg mladog sportistu proglašen je Matija Lazić član košarkaškog kluba “Mladost”. Devojka koja je sa petnaest godina oduševila ljubovijsku publiku, članica košarkaškog kluba Ljubovija, Ivona Radonjić, proglašena je za najbolju mladu sportistkinju opštine Ljubovija u 2022.godini.
  • Čovek koji je od kluba na ivici gašenja napravio jedan od najmasovnijih i najorganizovanijih klubova, predsednik PK “Tornička Bobija” Jovica Radović proglašen je za najboljeg sportskog radnika.
  • Najbolji trener opštine Ljubovija u 2022.godini je Pavle Purtić, trener odbojkaškog sportskog udruženja “Libero 015”. Sportska organizacija koja konstantno raste, odbojkaško sportsko udruženje “Libero 015” proglašeno je za najbolju sportsku organizaciju u 2022.godini.
  • Na kraju najbolja među najboljima, devojka koja drugu godinu uzastopno nosi epitet najboljeg sportiste opštine Ljubovija je kapiten košarkaškog kluba Ljubovija Valentina Vasiljević.

Sportski savez opštine Ljubovija se ovim putem zahvaljuje svima koji su prisustvovali ovoj ceremoniji čime su dali podršku ljubovijskom sportu.

sportista godine 2022 ljubovija sportista godine 2022 ljubovija sportista godine 2022 ljubovija sportista godine 2022 ljubovija sportista godine 2022 ljubovija sportista godine 2022 ljubovija sportista godine 2022 ljubovija sportista godine 2022 ljubovija