Liga malih šampiona
  • 01.03.2024.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
donacije ljubovija

Sportski savez opštine Ljubovija uzeo je učešće u još jednoj akciji koju je pokrenuo Sportski savez Srbije u saradnji sa Savezom za predškolski sport Srbije. Reč je o akciji “Liga malih šampiona” koja će biti realizovana u saradnji sa predškolskim ustanovama na teritoriji Republike Srbije. Ljubovijski predškolci i deca starije uzrasne grupe imaće priliku da vežbaju i da se takmiče u motoričkom poligonu spretnosti i štafetnoj trci na 20000 centimetara. Treninge u okviru predškolske ustanove “Poletarac” u Ljuboviji sprovodiće predstavnici Sportskog saveza opštine Ljubovija koji će u saradnji sa vaspitačima pripremati decu za opštinsko takmičenje koje će biti održano 16.04.2024.godine u Ljuboviji. Pobedničke ekipe u okviru starije uzrasne grupe izboriće plasman na republičko finale koje će biti održano u septembru ove godine u okviru “Sajma sporta”.

Cilj ove akcije je da se što veći broj dece uključi u sport i usmeri ka zdravim životnim navikama.

U cilju realizacije akcija koje sprovodi Sportski savez Srbije dana 29.02.2024.godine u Beogradu održan je radni sastanak sa teritorijalnim sportskim savezima koji su uzeli učešće u istim tokom 2024.godine. Ispred Sportskog saveza opštine Ljubovija sastanku je prisustvovao Generalni sekretar saveza Vladimir Krstić.

U prvoj polovini godine biće realizovano još mnogo akcija u kojima će prevashodni fokus biti na deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koje ćemo realizovati uz podršku Opštine Ljubovija.

decji sport ljubovija decji sport ljubovija decji sport ljubovija decji sport ljubovija