Završen XX božićni turnir u malom fudbalu
  • 06.01. 2022.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina turizam

Nakon 12 dana i 137 odigranih utakmica dobili smo najbolje ekipe u sedam takmičarskih kategorija na jubilarnom dvadestom Božićnom turniru u malom fudbalu. Turnir koji je organizovao fudbalski klub “Drina” u saradnji sa fudbalskim klubom “Grabovica” održan je u periodu od 25.12.2021. - 05.01.2022.godine u hali SŠ “Vuk Karadžić” u Ljuboviji. Učešće na turniru uzele su 63 ekipe, pored ekipa sa teritorije opštine Ljubovija, učešće su uzele i ekipe iz Bajine Bašte, Malog Zvornika, Bratunca, Srebrenice i Milića.

U okviru finalnog takmičarskog dana koji je održan 05.01.2022.godine viđeno je sedam finalnih kao i 6 utakmica za treće mesto. Turnir je otvoren finalom u kategoriji predpetlića u kojem su se sastale ekipe FK “Guber” iz Srebrenice i FK “Drina 2” iz Ljubovije.Uspešniji su bili gosti iz Srebrenice koji su slavili rezultatom 9:2. Treće mesto zauzela je ekipa FK “Drina 1”. Za najboljeg igrača u kategoriji predpetlića proglašen je Reljan Lukić iz ekipe FK “Guber” dok je njegov saigrač Jakub Delić najbolji strelac.

U kategoriji petlića viđeno je izuzetno uzbudljivo finale u kojem su se sastale ekipe FK “Guber” i “Picerija H4”.Pitanje pobednika rešeno je tek nakon izvođenja penala u kojima je uspešnija bila ekipa “Picerije H4”. Treće mesto u ovoj kategoriji pripalo je ekipi FK “Guber 2012”. Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Lazar Simić dok je najbolji strelac Simon Đokić.

Uzbudljiva završnica nije izostala ni u konkurenciji petlića. Jedan pogodak rešio je pitanje pobednika finalnog meča. Pobednički pehar u konkurenciji petlića pripao je ekipi “Kafe banja Guber” koja je savladala “Piceriju H4” rezultatom 1:0. Treće mesto zauzela je ekipa “Vrhpolje”. Pojedinačne nagrade u ovoj kategoriji otišle su u ruke Danila Kneževića iz ekipe “Vrhpolje” koji je proglašen za najboljeg strelca dok je Matija Blagojević iz pobedničke ekipe proglašen za igrača turnira

Daleko manja neizvesnost viđena je u konkurenciji pionira gde je ekipa “Elektrožila” dominantnom igrom stigla do šampionskog pehara. U finalnoj utakmici savladana je ekipa “Pekam” iz Bratunca rezultatom 8:2. Treće mesto zauzela je ekipa “Kafe banja Guber”.Epitet najboljeg strelca u ovoj kategoriji poneli su Vladan Veselinović i Vuk Tomić koji su imali isti broj pogodaka dok je njihov saigrač iz ekipe “Elektrožila” Lazar Mitrović proglašen za najboljeg igrača u kategoriji pionira.

U konkurenciji kadeta odigrano je finale između ljubovijskih ekipa “Evropa-Ti” i “BM VET”. Uspešnija je bila ekipa BM VET koja je slavila rezultatom 2:0. Treće mesto pripalo je ekipi Kambek. Za najboljeg strelca u kadetskoj kategoriji proglašen je Miroslav Momić iz ekipe “Evropa-Ti” dok je Aleksa Josipović iz ekipe “BM VET” najbolji igrač u konkurenciji kadeta.

U omladinskoj konkurenciji pobedničku titulu osvojila je ekipa Klub “Loža” koja je najviše pokazala zabeleživši sve pobede od početka turnira. U finalnoj utakmici ubedljivo je savladana ekipa SCM “Milići” rezultatom 5:1. Treće mesto osvojila je ekipa “Agronom 93”. Najbolji strelac u kategoriji omladinaca je Damjan Nikolić iz ekipe Klub “Loža” dok je njegov saigrač Mladen Jovanović proglašen za igrača turnira.

U kategoriji seniora oboren je rekord kada je reč o broju prijavljenih ekipa. U izuzetno jakoj konkurenciji da se takmiče u utakmicui za pobednički pehar i nagradu od 150.000,00 dinara izborile su ekipe “Enterijer” iz Bajine Bašte i “Ekonomik kontejneri” iz Srebrenice. U fenomenalnom finalu punom preokreta viđeno je čak sedam golova. Pitanje pobednika rešeno je u poslednjem minutu odličnim udarcem Srđana Lončarevića kojim je slavila ekipa iz Srebrenice rezultatom 4:3. Treće mesto zauzela je ekipa FK “Velika Reka”. Najbolji strelac u konkurenciji seniora je Draško Kuljanin iz ekipe Auto perionica i vulkanizerska radnja “Džoker” dok je za najboljeg igrača proglašen Nikola Gagić iz ekipe FK “Velika Reka”.

Nagrade najuspešnijim ekipama i pojedincima u mlađim kategorijama uručili se predsednici FK “Drina” i FK “Grabovica” Bogosav Pavlović i Željko Jovanović dok je u konkurenciji seniora nagrade ispred generalnog pokrovitelja turnira uručio predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Fudbalski klubovi “Drina” i “ Grabovica” ovim putem se zahvaljuju svima koji su pomogli organizaciju turnira, svim učesnicima kao i generalnom pokrovitelju Opštini Ljubovija.

-->