Turnir u basketu oživeo igralište
  • 16.07.2018.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
kosarka ljubovija opstina turizam

Nakon turnira u stonom tenisu, basketu i šahu u organizaciji Sportskog saveza opštine Ljubovija povodom “Dana Drinske regate” održan je turnir u basketu 3 na 3. Turnir je održan na košarkaškom terenu SŠ “Vuk Karadžić” u Ljuboviji. Grupni deo takmičenja odigran je 11.07.2018.godine dok se završnica turnira igrala 12.07.2018.godine. Turnir je organizovan u tri takmičarske kategorije,kategorija seniora, devojčice rođene 2003.godine i mlađe i dečaci rođeni 2003.godine i mlađi.

Izuzetno atraktivan turnir privukao je veliki broj posetilaca a slika koju smo mogli videti na prepunim tribinama podsetila je na neka stara vremena.

U konkurenciji devojčica rođenih 2003.godine i mlađih učešće na turniru uzele su 3 ekipe. Nakon grupnog dela u kojem su sve ekipe igrale međusobno u finale su se plasirale ekipe Ljubovija 1 i Ljubovija 2. U finalnom duelu jedna nasuprot druge bile su repzentativke naše zemlje Valentina Vasiljević i Tamara Janković. Uspešnija je bila Valentina Vasiljević koja je prevodila svoju ekipu Ljubovija 2 do pobede rezultatom 8:3. Pobednicama je pripala nagrada u iznosu od 1500,00 dinara dok je poražena ekipa dobila vaučer u vidu večere u piceriji “Strip”. Treće mesto pripalo je ekipi Ljubovija 3.

U konkurenciji dečaka rođenih 2003.godine i mlađih učešće na turniru uzele su 4 ekipe. U meču za treće mesto ekipa Armada savladala je ekipu Nindža kornjače. Za finalni meč malo je reći da je bio dramatičan, učesnici ovog finala svim prisutnim gledaocima priredili su neverovatnu košarkašku predstavu. Nakon 10 minuta utakmice nije bilo pobednika pa se igralo na dva razlike, nakon iscrpljujuće borbe i niza rezultatskih klackalica pobedu je odnela ekipa Bratoljub rezultatom 23:21 nad ekipom Moćni Rendžeri. Pobednicama je pripala nagrada u iznosu od 1500,00 dinara dok je poražena ekipa dobila vaučer u vidu večere u piceriji “Strip”.

Polufinalni mečevi u seniorskoj konkurenciji nisu doneli previše uzbuđenja, ekipa After Parti plasman u finale obezbedila je ubedljivom pobedom nad ekipom “Rađevci” iz Krupnja rezultatom 15:7 dok je sličan scenario viđen u drugoj polufinalnoj utakmici u kojoj je ekipa Strong Femili savladala ekipu Agronomi rezultatom 15:8.

Sve što smo propustili da vidimo u polufinalnim videli smo u mečevima za treće mesto i finalu. Fenomenalna utakmica za treće mesto obilovala je brojnim dalekometnim pogocima obe ekipe. Uspešnija na kraju je bila ekipa “Rađevci” koja je savladala ekipu Agronomi rezultatom 16:13. Trećeplasiranoj ekipi pripala je nagrada u iznosu od 3.000,00 dinara.

Finale je opravdalo očekivanja brojnih posetilaca koji su imali priliku da gledaju neizvestan meč do samog kraja u kojem je jedan pogodak rešio pitanje pobednika. Nakon 10 iscrpljujućih minuta pobedu i šampionsku titulu odnela je ekipa After Parti rezultatom 11:10 nad ekipom Strong Femili. Pobednicima je pripala nagrada u iznosu od 10.000,00 dinara dok su se poraženi morali zadovoljiti sumom u iznosu od 5.000,00 dinara.

Treba napomenuti da je pre završnice turnira u basketu na košarkaškom terenu napravljena uvertira u vidu predstave za decu “Zbogom plastična keso” u izvođenju dečijeg dramskog studija “Kukumiš” iz Ljubovije.

Turnir je zatvorio predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Pavlović Dragan dok je nagrade najboljim pojedincima uručio Pomoćnik Predsednika opštine zadužen za sport Vasić Nebojša.

Sportski savez opštine Ljubovija ovim putem se zahvaljuje opštini Ljubovija koja je generalni pokrovitelj turnira kao i SŠ “Vuk Karadžić”,Turističkoj organizaciji opštine Ljubovija, Piceriji “Strip” koji su dali izuzetan doprinos prilikom organizacije ovog turnira kao i medijskim sponzorima, Soko radiu, Radio Ljuboviji, Bratoljub onlajn i Despotovini Bratunac.

.