Turnir u stonom tenisu
  • 04.07 2017.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina turizam

Dana 02.07.2017.godine u organizaciji Sportskog saveza opštine Ljubovija i STK “NEC 015” održan je turnir u stonom tenisu. Zbog velikog interesovanja ovogodišnji turnir održan je u hali srednje škole “Vuk Karadžić” u Ljuboviji. Učešće na turniru uzelo je 25 igrača iz Srbije i Republike Srpske a pored domaćih takmičara učestvovali su i igrači iz Bijeljine, Ugljevika, Zvornika, Nove Varoši, Požege, Arilja, Užica, Bajine Bašte, Krupnja i Šapca

TSistem takmičenja je bio takav da su igrači bili raspoređeni u 8 grupa iz koje su se po dva prvoplasirana plasirala u osminu finala. Ljubitelji ovog sporta imali su priliku da vide fenomenalne mečeve sa mnoštvom lepih poteza. Do same završnice plasirali su se Lazić Slaviša iz Ugljevika, Mitrović Nemanja iz Bijeljine, Kakuća Bojan iz Zvornika i Filipović Đorđe iz Ljubovije.

U polufinalu su se sastali Lazić Slaviša i Filipović Đorđe. Nakon velikog preokreta u finale se plasirao Lazić Slaviša pobedom od 3:2 u setovima. U drugom polufinalu Kakuća Bojan slavio je protiv Marković Nemanje rezultatom 3:1.

Za razliku od polufinalnih mečeva, finale je prošlo bez većih uzbuđenja. Odličnom igrom Lazić Slaviša slavio je rezultatom 3:0 protiv Kakuće Bojana i na taj način stigao do naslova šampiona ovogodišnjeg turnira.

stoni tenis turnir ljubovija