Turnir u stonom tenisu prevazišao sva očekivanja
  • 09.07 2018.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina turizam

Povodom “dana Drinske regate” Sportski savez opštine Ljubovija u saradnji sa sportskim udruženjem “Nec 015” iz Ljubovije organizovao je turnir u stonom tenisu. Turnir je održan 08.07.2018.godine u hali srednje škole “Vuk Karadžić” u Ljuboviji. Učešće na turniru uzelo je 45 igrača koji su se takmičili u apsolutnoj kategoriji i kategoriji veterani 45 plus. Organizacija turnira imala je za cilj promociju stonog tenisa kao “ najmlađeg ” sporta na teritoriji opštine Ljubovija.

Turnir je imao internacionalni karakter jer su pored igrača iz Srbije(Šabac, Valjevo, Beograd, Požega, Užice, Kragujevac,Krupanj, Ljubovija) učešće na turniru uzeli i takmičari iz Bosne i Hercegovine(Ugljevik, Brčko, Zvornik, Višegrad,Bijeljina, Branjevo,Zvornik) tako da su gledaoci imali priliku da uživaju u spektakularnim mečevima čiji kvalitet je prevazišao I mnogo veće turnire.

U konkurenciji veterani 45 plus šampionskom titulom okitio se Ljubiša Milošević iz Beograda koji je u fantastičnom finalu nakon zaostatka od 0:2 u setovima savladao Milenković Slavišu iz STK “AS”iz Šapca. Treće mesto u konkurenciji veterana zauzeli su Brajić Predrag iz STK “AS” Šabac i Stanković Ivica iz STK “Radnički” Kragujevac. Pobedniku je pored pehara i diplome pripala novčana nagrada u iznosu od 4000,00 dinara.

Završnicu takmičenja u apsolutnoj kategoriji obeležio je meč mladih tenisera i potencialnih reprzentativaca naše zemlje u bliskoj budućnosti, Miloša Marinkovića iz STK “Partizan“Beograd i Milana Manojlovića iz STK “AS” Šabac. U izuzetno kvalitetnom meču pobedu je odneo Milan Manojlović koji je slavio rezultatom 3:1. Pobedniku je pripala novčana nagrada u iznosu od 12.000,00 dinara. Treće mesto u apsolutnoj kategoriji osvojili su Krejaković Nenad iz STK “AS”Šabac i Ljubiša Milošević iz Beograda.

Nagrade najboljima uručio je sekretar Sportskog saveza opštine Ljubovija Vladimir Krstić.

Sportski savez opštine Ljubovija i sportsko udruženje “NEC 015” ovim putem se zahvaljuju opštini Ljubovija koja je generalni pokrovitelj turnira, srednjoj školi “Vuk Karadžić“, Turističkoj organizaciji opštine Ljubovija, stonoteniskom klubu “ Brka” iz Brčkog koji su dali izuzetan doprinos u organizaciji turnira kao i medijskim sponzorima Bratoljub online, Radio Ljubovija,Soko radio i Despotovina Bratunac.

stoni tenis turnir ljubovija