Turnir u stonom tenisu
  • 05.07. 2021.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina turizam

Nakon turnira u malom fudbalu, šahu i odboci došao je red i na turnir u stonom tenisu. Sportski savez opštine Ljubovija u saradnji sa stonoteniskim udruženjem “Nec 015” iz Ljubovije dana 04.07.2021.godine organizovao je turnir u stonom tenisu.Turnir je održan u hali SŠ “Vuk Karadžić” u Ljuboviji sa početkom od 10,00 časova. Kao i prethodni i ovaj turnir se nalazi u sklopu programa sportskih takmičenja koja se organizuju povodom Drinske regate. Pokrovitelj turnira je opština Ljubovija.

Slobodno možemo reći da smo imali priliku da prisustvujemo stonoteniskom spektaklu koji je prevazišao lokalne okvire. Turnir je imao internacionalni karakter, privukao je 70 takmičara sa teritorije čitave Srbije i Bosne i Hercegovine, od Banjaluke pa sve do Niša. Publika je imala priliku da vidi sjajne takmičare koji su svojim kvalitetom doprineli da se ovaj turnir podigne na još veći nivo. Treba istaći da je ovo bio najmasovniji turnir do sada i da on iz godine u godinu sve više raste. Turnir je održan u pet takmičarskih kategorija i to: apsolutnoj, kategoriji rekreativaca, kategoriji 40-49 godina, kategoriji 50-59 godina i kategoriji 60+.

Turnir su otvorili generalni sekretar Sportskog saveza opštine Ljubovija Vladimir Krstić i predsednik Sportskog udruženja “Nec 015” Đorđe Filipović koji su i uručili nagrade najuspešnijim takmičarima. U najjačoj, apsolutnoj kategoriji viđeno je finale u kojem su se sastali braća, Nikola i Miloš Marinković iz Šapca. Uspešniji je bio stariji Nikola koji je osvojio pobednički pehar i nagradu od 15.000,00 dinara dok je drugoplasiranom pripala nagrada od 5.000,00 dinara.Treće mesto zauzeli su Stojić Nemanja i Đorđević Dragan kojima su pripale robne nagrade. Treba istaći da se među učesnicima posebno istakao Brajić Predrag iz Šapca koji je uspeo da osvoji pobednički pehar u dve kategorije i to u kategoriji rekreativaca i kategoriji igrača od 50-59 godina. U nastavku teksta možete videti konačan plasman po kategorijama.

takmičenje stoni tenis ljubovija

Sportski savez opštine Ljubovija ovim putem se zahvaljuje ljudima koji su pomogli organizaciju ovog turnira: Deani i Goranu Skeledžiji, Draganu Đorđeviću, svim učesnicima turnira, opštini Ljubovija-generalnom pokrovitelju turnira, SŠ “ Vuk Karadžić”, deci-volonterima turnira i naravno Đorđu Filipoviću bez kojeg bi jedan ovakav stonoteniski spektakl bilo nemoguće organizovati.

takmičenje stoni tenis ljubovija takmičenje stoni tenis ljubovija takmičenje stoni tenis ljubovija