Željko Jovanović pobednik turnira u šahu
  • 12.07.2018. godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija sah drina turizam

U okviru “Dani Drinske regate” Sportski savez opštine Ljubovija u saradnji sa šahovskim klubom “Drina”organizovao je turnir u šahu po ubrzanom tempu na 5 minuta. Turnir je održan 11.07.2018.godine u “ Domu Penzionera” u Ljuboviji. Učešće na turniru uzelo je 16 igrača, od kojih su pored igrača sa teritorije opštine Ljubovija učešće uzeli i igrači iz Republike Srpske. Posebno raduje podatak da je na turniru učestvovalo 6 mladih igrača.

Nakon jedanaest odigranih kola po švajcarskom sistemu dobili smo najuspešnije takmičare. Prvo mesto i nagradu u iznosu od 5.000,00 dinara osvojio je Jovanović Željko, drugo mesto i nagrada od 4.000,00 pripala je Srećković Predragu dok je trećeplasirani Stojanović Dobrosav osvojio nagradu u iznosu od 3.000,00 dinara. Četvrto mesto zauzeo je Stojanović Đorđe kome je pripala nagrada u iznosu od 2.000,00 dinara dok se petoplasirani Todorović Goran osvojio nagradu u iznosu od 1.000,00 dinara, šesto mesto zauzeo je Beatović Nenad. Nagrade najboljim pojedincima turnira uručio je Predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Pavlović Dragan.

Sportski savez opštine Ljubovija ovim putem se zahvaljuje opštini Ljubovija koja je generalni pokrovitelj turnira, “ Domu Penzionera” koji su dali izuzetan doprinos u organizaciji turnira kao i medijskim sponzorima Bratoljub online, Radio Ljuboviji i Soko radiu.

turnir sah brzopotezni turnir sah brzopotezni turnir sah brzopotezni turnir sah brzopotezni turnir sah brzopotezni turnir sah brzopotezni