Drinska regata 2023. - Turnir u šahu
  • 03.07.2023   
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina mali fudbal turizam

Bogatu sportsku nedelju upotpunio je turnir u šahu “Drinska regata 2023” koji je organizovan dana 02.07.2023.godine u prelepom ambijentu etno sela “Bok” u Vrhpolju. Organizator turnira, šahovski klub “Drina“ uz podršku Opštine Ljubovija i Sportskog saveza opštine Ljubovija uspeo je da privuče rekordan broj učesnika čime je ovaj turnir postao jedan od najmasovnijih i najkvalitetnijih u našem okrugu. Učešće na ovogodišnjem turniru uzela su 104 takmičara iz Srbije i Bosne i Hercegovine. O jačini turnira svedoči i podatak o učešću 3 velemajstora, 3 intermajstora i 7 fide majstora.

U uvodnom delu takmičare je pozdravio predsednik šahovskog kluba “Drina” Milan Josipović koji je takmičarima poželeo dobrodošlicu naglasivši da se ovaj turnir ujedno poklapa sa vrednim jubilejom a to je 50 godina postojanja kluba. Nakon predsednika kluba učesnicima se obratio predsednik opštine Ljubovija, Milan Jovanović koji je istakao značaj jednog ovakvog događaja i poručio da će opština Ljubovija dati svoj doprinos kako bi ovaj turnir iz godine u godinu bio sve masovniji i kvalitetniji. Povlačenjem prvog poteza od strane predsednika opštine Ljubovija, Milana Jovanovića, turnir je zvanično otvoren.

Igralo se 9 kola po Švajcarskom sistemu, tempo igre je bio 10 minuta+ 5 sekundi po potezu. Dva igrača sa najvećim rejtingom uspela su da opravdaju ulogu favorita čime su zasluženo došli do prva dva mesta. Prvo mesto, šampionski pehar i nagradu od 18.000,00 dinara osvojio je Stojanović Dalibor iz Bijeljine. Drugo mesto i nagradu od 12.000,00 dinara osvojio je Savić Miodrag iz Zvornika. Pored prva dva, nagrađeni su i igrači od trećeg do osmog mesta kao i najstariji i najmlađi učesnik, tri najbolja klupska igrača i igrač koji je zauzeo 50.mesto. Nagrade najuspešnijim takmičarima uručio je predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović u ime pokrovitelja turnira.

vesti ljubovija drinska regata turnir vesti ljubovija drinska regata turnir vesti ljubovija drinska regata turnir vesti ljubovija drinska regata turnir