Turnir u šahu. Radničke sportske igre 2021.
  • 05.10. 2021.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina mali fudbal turizam

TURNIR U ŠAHU

Završena je još jedna takmičarska disciplina u okviru Radničko-sportskih igara koje organizuje Sportski savez opštine Ljubovija. Dana 04.10.2021.godine u sali skupštine opštine Ljubovija održana je završnica turnira u šahu za zainteresovane radne organizacije sa teritorije opštine Ljubovija.

Učešće na ovom turniru uzelo je 6 radnih organizacija. Nakon grupnog dela takmičenja koji se održao 24.09.2021.godine došlo se do završnice. Pravo da se nadmeću se šampionsku titulu izborile su ekipe Tehnički pregled “Tajm”, Opština Ljubovija, EPS Ljubovija i Tehnički pregled “Tajm” 2. U polufinalnim mečevima sastale su se ekipe Opštine Ljubovija i Tehničkog pregled “Tajm” 2, odnosno Tehničkog pregled “Tajm” i EPS Ljubovija. Prvo polufinale proteklo je bez neizvesnosti. Opština Ljubovija je rezultatom 2:0 savladala Tehnički pregled “Tajm” 2. U drugom polufinalu odlučio je duel na prvoj tabli u kojoj su se sastali igrači šah kluba “Drina” Goran Todorović i Milan Josipović. Pobedom Milana Josipovića Ekipa EPS Ljubovija izborila je plasman u finale i borbu za pobednički pehar. U meču za treće mesto ekipa tehničkog pregleda “Tajm” savladala je svoju drugu postavu i tako stigla do pehara za treće mesto

Finalni duel doneo je puno uzbuđenja. Nakon pobede na drugoj tabli koju je je izborio Zoran Polić opština Ljubovija je došla do vođstva. O pobedniku je odlučivao meč na prvoj tabli u kojem su se sastali predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović i predsednik ŠK “Drina” Milan Josipović koji predstavlja EPS. Milan Josipović koji je igrao sa belim figurama ušao je brojčano jači u samu završnicu partije koja je ipak završena remijem kojim je opština Ljubovija došla do pobedničkog pehara. Pehare najuspešnijim ekipama uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković.

vesti ljubovija opstina mali fudbal turnir vesti ljubovija opstina mali fudbal turnir