Radničke sportske igre 2022.
  • 10.06. 2022.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina mali fudbal turizam

TURNIR U MALOM FUDBALU. ŠAMPIONSKI PEHAR PRIPAO POLICIJI

Dana 03.06.2022.godine odigrana je završnica turnira u malom fudbalu “Radničko-sportske igre 2022”. Nakon sedam takmičarskih dana i dvadeset dve utakmice dobili smo pobednike turnira. U sklopu finalnog dana najpre je odigrana utakmica za treće mesto u kojoj su se sastale OŠ “Petar Vragolić” i Opština Ljubovija. Regularni deo susreta završen je rezultatom 1:1 nakon čega se pristupilo izvođenju penala. Uspešnija nakon penala bila je OŠ “Petar Vragolić” koja je stigla do pehara za treće mesto.

Iako je finalni duel između Policijske stanice Ljubovija i rudnika “Veliki Majdan” završen bez pogodaka, uzbuđenja na ovoj utakmici nije manjkalo. Što su mreže ostale netaknute svakako su najzaslužniji golmani Zoran Petrović i Žarko Janković. Sigurniji nakon izvođenja penala bili su igrači Policijske stanice Ljubovija koji su realizovali sva tri pokušaja dok su igrači rudnika “Veliki Majdan” promašili jedan.

Za najboljeg strelca turnira proglašen je Miloš Marković iz ekipe rudnik “Veliki Majdan” dok je njegov saigrač Žarko Janković proglašen za najboljeg golmana. Epitet najboljeg igrača turnira poneo je Mirko Dimitrijević iz Policijske stanice Ljubovija. Nagrade najboljim pojedincima i ekipama uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković.

Sportski savez opštine Ljubovija se ovim putem zahvaljuje svim učesnicima uz želju da se sledeće godine vidimo u još većem broju.

vesti ljubovija radničke mali-fudbal turnir

RUDNIK “VEKIKI MAJDAN” ODBRANIO TITULU U NADVLAČENJU KONOPCA

Između utakmice za treće mesto i finala turnira u malom fudbalu “Radničko-sportske igre”, dana 03.06.2022.godine održano je takmičenje u nadvlačenju konopca. Učešće u ovom takmičenju uzele su četiri ekipe.

U prvom polufinalu sastale su se ekipe rudnika “Veliki Majdan” i “Atlantik Štark Ljubovija”.Uspešniji je bio rudnik “Veliki Majdan” koji je protivnika u finalu čekao iz duela u kojem su se sastali OŠ “Petar Vragolić” i Opština Ljubovija. U izuzetno neizvesnom duelu “jači” su bili predstavnici škole koji su ovom pobedom izborili pravo da se bore za pobednički pehar. U borbi za treće mesto Opština Ljubovija je nakon preokreta savladala “najslađu” fabriku u našoj opštini i stigla do pehara za treće mesto. U borbi za pobednički pehar “rudari” su još jednom pokazali da su neprikosnoveni u ovoj disciplini savladavši OŠ “Petar Vragolić” rezultatom 2:0. Pehare najuspešnijim ekipama uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković.

vesti ljubovija radničke nadvlačenje-konopca turnir

OPŠTINA LJUBOVIJA ODBRANILA TITULU U ŠAHU

Nakon takmičenja u malom fudbalu, stonom tenisu i nadvlačenju konopca, na red je došlo takmičenje u šahu u okviru “Radničko-sportskih igara”. Takmičenje je održano 06.06.2022.godine u holu bioskopa u Ljuboviji. Učešće na turniru uzelo je pet ekipa i to: opština Ljubovija, Atlantik Štark Ljubovija, IN-FORMO DOO, EPS i tehnički pregled “Tajm”.

Nakon četvrtfinalnih duela dobili smo polufinaliste. U prvom polufinalu Tehnički pregled “Tajm” bio je uspešniji od EPS-a.U drugom polufinalu sastali su se Opština Ljubovija i IN-FORMO.Uspešniji su bili prošlogodišnji pobednici, takmičari opštine Ljubovija koji su pobedom od 2:1 izborili pravo da brane šampionski pehar.

U meču za treće mesto EPS je bio uspešniji od IN-FORMA i na taj način stigao do pehara za treće mesto. Finalni duel nije doneo previše uzbuđenja.Opština Ljubovija je već nakon dvadesetak minuta pobedama na prve dve table odbranila šampionsku titulu osvojenu prethodne godine. Pehare najuspešnijim ekipama uručio je generalni sekretar Sportskog saveza opštine Ljubovija, Vladimir Krstić.

vesti ljubovija radničke šah turnir

UNIVERZAL/H4 POBEDNIK TURNIRA U STONOM TENISU

Dana 31.05.2022.godine održan je turnir u stonom tenisu u okviru programa sportskih takmičenja “Radničko-sportske igre 2022”. Učešće na turniru uzelo je 8 ekipa koje su bile raspoređene u dve grupe. U dalji tok takmičenja iz grupe A plasirale su se ekipe Univerzal/H4 i tehnički pregled “Tajm”, dok su iz grupe B pravo da se bore za šampionski pehar izborile ekipe Pin Bet i Opštine Ljubovija.

U prvom polufinalu ekipa tehničkog pregleda “Tajm” savladala je Opštinu Ljubovija rezultatom 2:0. Drugo polufinale donelo je neizvesniju borbu koja je rešena nakon meča dublova u kojem je uspešnija bila ekipa Univerzal/H4. Pehar za treće mesto pripao je ekipi Pin bet koja je savladala Opštinu Ljubovija rezultatom 2:0. Finalni meč obeležila je velika borba i mnogo preokreta. Prvi poen ekipi Univerzal/H4 doneo je Đorđe Filipović savladavši Milorada Đorđevića. Izjednačenje tehničkom pregledu “Tajm” doneo je Nemanja Savić pobedom nad Borisavom Živkovićem. Odluka o pobedniku rešena je nakon meča dublova u kojem je nakon tri seta slavila ekipa Univerzal/H4. Pehare i diplome najuspešnijim ekipama uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković.

Sportski savez opštine Ljubovija se ovim putem zahvaljuje svim ekipama učesnicama uz želju da se sledeće godine vidimo u još većem broju.

Pehare najuspešnijim ekipama uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković.

vesti ljubovija radničke stoni-tenis turnir

TEHNIČKI PREGLED “TAJM” POBEDNIK TURNIRA U PIKADU

U okviru programa sportskih takmičenja “Radničko-sportske igre 2022”, dana 07.07.2022.godine u sali stare OŠ “Petar Vragolić” u Ljuboviji održan je turnir u pikadu. Još jednom se ova disciplina pokazala kao izuzetno popularna s`obzirom da je učešće uzelo 11 ekipa.

Nakon tri kruga u kojima je svaki član ekipe bacio po pet strelica dobili smo polufinaliste turnira. U prvom polufinalu sastale su se najuspešnija ekipa iz prve faze turnira, tehnički pregled “Tajm” i četvrtoplasirana ekipa OŠ “Petar Vragolić 1”. Svoju dobru formu iz prve faze turnira takmičari tehničkog pregleda “Tajm” preneli su i na polufinale tako da su se ubedljivom pobedom plasirali u borbu za šampionski pehar. U drugom polufinalu prošlogodišnji pobednici turnira, takmičari kladionice “Pin Bet” sastali su se sa ekipom OŠ “Petar Vragolić 2”. Ni ovoga puta im ruka nije zadrhtala pa su se sigurnom pobedom plasirali u finale. U meču za treće mesto sastale su se dve ekipe OŠ “Petar Vragolić”. Uspešnija je bila druga ekipa koja je stigla do pehara za treće mesto.

U finalnom duelu sastale su se dve najbolje ekipe iz prve faze turnira. Bolje su krenuli prošlogodišnji pobednici, takmičari ekipe Pin Bet koji su u prvom krugu stekli prednost od 40 poena. To kao da je “probudilo” takmičare ekipe tehničkog pregleda “Tajm” koji su u naredna dva kruga nadoknadili zaostatak i čak šta više stigli do ubedljive pobede. Nagrade najuspešnijim ekipama uručio je predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija Saša Marković. Sportski savez opštine Ljubovija se ovim putem zahvaljuje svim ekipama na učešću.

vesti ljubovija radničke pikado turnir

OSNOVNA ŠKOLA UBEDLJIVO DO PEHARA U BASKETU

Završnica turnira u basketu u okviru programa sportskih takmičenja “Radničko-sportske igre 2022” održana je 07.06.2022.godine na otvorenom košarkaškom terenu SŠ “Vuk Karadžić” u Ljuboviji. Nakon tri kola grupne faze koja su odigrana prethodnog dana, u utorak 07.06.2022.godine odigrana su preostala dva kola nakon kojih smo dobili finaliste turnira i ekipe koje će se boriti za treće mesto.

Sigurno najbolja utakmica turnira viđena je u borbi za treće mesto u kojoj su se sastale ekipe Opštine Ljubovija i SŠ “Vuk Karadžić”. Regularni deo susreta završen je nerešenim rezultatom nakon kojeg su se igrala dva dodatna minuta. Opština Ljubovija, predvođena najstarijim učesnikom turnira, fenomenalnim Miladinom Pavlovićem-Firmom stigla je do pehara za treće mesto.

Za razliku od meča za treće mesto, finalna utakmica nije obilovala uzbuđenjima. Ekipa OŠ “Petar Vragolić” zabeležila je ubedljivu pobedu savladavši ekipu Insieme i na taj način stigla do četvrtog pehara na ovogodišnjim igrama.

Sportski savez opštine Ljubovija ovim putem se zahvaljuje svim radnim organizacijama koje su uzele učešće na ovogodišnjim takmičenjima i poziva one koje to nisu da sledeće godine uzmu učešće i doprinesu još većoj masovnosti igara.

vesti ljubovija basket turnir