Uspešan start u Čačku.
  • 14.03.2018.godine    
  • izveštava Željko Simić  
vesti drina karate ljubovija

Da za uspešnost ljubovijskih karatista ne predstavlja prepreku nova karate federcija pokazao je prvi nastup na takmičenju Kup regiona poletarci, pioniri i nade u Čačku 11.03.2018. u okviru Karate Federacije Srbije.

U oštroj konkurenciji od 700 takmičara i 60 klubova Karate klub Drina osvojio je dve zlatne medalje u katama (Andrea Nenadović i Mina Mićić) i dve bronzane u katama (Ivana Petrović, Srđan Grujić). Medalja bi bilo više da su se ljubovijski karatisti takmičili i u borbama, ali je oprema koja se zahteva u WKF pravilima ipak neprihvatljivo skupa.

Uspeh ljubovijskih karatista ima težinu ako se uzme u obzir da takmičari više od godinu dana nisu učestvovali u sistemu takmičenja. Malo je sportista i klubova koji bi mogli da izrdže takav pritisak, opstanu i krenu dalje u nove pobede. Osnova karatea i principi koje je Ivan Nikolić usadio u svoj klub pokazali su se čvrsti.

U narednom periodu naše takmičare očekuje Prvenstvno Srbije poletarci, pioniri i nade, kao i Kup regiona za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore.