Poraz u derbiju kola.
  • 20.03.2018.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina turizam

Derbi 16.kola zone “Drina” odigran je u Ljuboviji gde su fudbaleri “Drine“ dočekali ekipu “Sloge” iz Sjenice. Bio je to duel u tom momentu prvoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli između kojih je bilo dva boda razlike. Hladno vreme nije sprečilo oko 800 gledalaca da dobro ispune stadion i daju podršku ljubovijskim fudbalerima.

Oreol nepobedivosti na domaćem terenu u ovoj sezoni fudbaleri “Drine” prekinuli su porazom na ovoj utakmici rezultatom 0:1(0:1). Sam početak utaikmice nije nagoveštavao ovakav ishod jer su domaći fudbaleri uspostavili apsolutnu terensku inicijativu stvorivši dve izgledne prilike dok se gostujuća ekipa prevashodno opredelila na odbranu svog gola. Jedna od retkih situacija u kojoj su gostujući fudbaleri prelazili na polovinu protivnika odigrala se u 37.minutu kada je nakon greške domaće odbrane iskusni strelac Džanović postigao jedini pogodak koji je odlučio pitanje pobednika.

Drugo poluvreme igralo se samo pred golom “Sloge”. U takvoj igri domaći fudbaleri stvorili su veliki broj prilika od kojih je neke bilo teže promašiti. Fanatičnom borbom gostujući fudbaleri uspeli su da sačuvaju svoju mrežu I možda nezasluženo odnesu bodove u Sjenicu. Na taj način preuzeli su prvo mesto od domaćih fudbalera sa bodom prednosti.

Na ovoj utakmici “Drina” je nastupila u sledećem sastavu: Petrović Marko, Gligić, Petrović Mladen, Đurković, Purić (Krstić), Stefanović, Vuković, Petrović Ivan, Alempijević, Ilić, Matić.

U narednom kolu fudbaleri “Drine” dočekuju ekipu “Zadrugar” iz Lajkovca. Utakmica se igra u nedelju 25.03.2018.godine sa početkom od 14,30 časova.