Drina bez "municije" u Valjevu
  • 13.05.2019.godine    
  • izveštava Vladimir Krstić  
vesti ljubovija opstina turizam

U okviru 26.kola Srpske lige grupa “Zapad” fudbaleri ljubovijske “Drine” gostovali su u Valjevu gde ih je dočekao FK “ Budućnost-Krušik 2014”. Oko 300 gledalaca koji su došli na popularnu “Pećinu” nisu uživali u preterano kvalitetnoj utakmici. Sam značaj utakmice kao da je omeo obe ekipe da prikažu više. Bio je ovo duel dve ekipe koje se bore za očuvanje statusa srpskoligaša u kojem je domaća ekipa ostvarila značajnu pobedu minimalnim rezultatom 1:0(1:0).

Bolje su u ovu utakmicu ušli gostujući fudbaleri koji su imali terensku inicijativu ali bez izrazitih prilika za postizanje gola. Pitanje pobednika rešeno je u 21.minutu kada je viđen jedini pogodak na utakmici, nakon odličnog centaršuta Kosića sa desne strane, mrežu golmana “Drine“ Lazića odličnim udarcem glavom zatresao je Vićentijević. Solidnu priliku za izjednačenje propustio je Stojanović u 45.minutu čiji je udarac završio pokraj leve stative. U drugom poluvremenu fudbaleri “Drine” imali su terensku inicijativu ali nisu uspeli da zatresu mrežu golmana domaće ekipe Pejovića

Moramo napomenuti da su fudbaleri “Drine” sredinom drugog poluvremena drastično oštećeni kada je u situaciji u kojoj je Filipović bio “ oči u oči” sa domaćim golmanom pokazan ofsajd iako nije bilo ni govora o spornoj situaciji. Ovim porazom ljubovijski fudbaleri propustili su priliku da nadoknade gubitak bodova iz prethodnih utakmica u Ljuboviji tako da su se značajno udaljili od zacrtanog cilja a to je opstanak u srpskoligaškom društvu. Do kraja prvenstva ostalo je još 4 kola u kojima će fudbaleri “Drine” tražiti slamku spasa.

Na ovoj utakmici “ Drina” je nastupila u sledećem sastavu: Lazić, Marjanović, Živković, Cerović, Filipović, Jovanović, Stojanović (Mirić), Nikolić, Cvetković (Pavlović), Drakulić, Martinović (Lekić).

U narednom 27.kolu fudbaleri “Drine” dočekuju ekipu FK “Sloga” iz Požege. Utakmica se igra19.05.2019.godine sa početkom od 17,00 časova.