sportista godine 2021 ljubovija

Poslednju u nizu aktivnosti Sportskog saveza opštine Ljubovija u 2021. obeležila je ceremonija proglašenja najboljih sportista opštine Ljubovija za tekuću godinu. Osma po redu ceremonija održana je 29.12.2021.godine u sali bioskopa u Ljuboviji. Tom prilikom uručena su priznanja najuspešnijim u šest različitih kategorija. Pored ovih, uručeno je priznanje za iskazanu hrabrost u 2021.godini kao i dva priznanja za izuzetan doprinos promociji i razvoju sporta na teritoriji opštine Ljubovija.

U uvodnom delu prisutnima su se obratili predsednici Sportskog saveza i opštine Ljubovija, Saša Marković i Milan Jovanović. Predsednik Sportskog saveza opštine Ljubovija, Saša Marković, istakao je značaj bavljenja sportom osvrnuvši se na sve sportske događaje koje smo imali u godini na izmaku. Na kraju svog izlaganja predsednik saveza izrazio je zahvalnost opštini Ljubovija na podršci koju daje ljubovijskom sportu kao i želju da se ovaj pouzdani partnerski odnos nastavi i u godinama koje dolaze.

Predsednik opštine Ljubovija, Milan Jovanović naglasio je da će opština i dalje podržavati sport čime svedoči i značajno povećanje budžeta koje će biti izdvojeno za sport u 2022.godini. Posebno je istakao zadovoljstvo brojem dece koja su uključena u rad sportskih klubova kao i širom bazom koja im omogućava da se oprobaju u različitim sportovima. Na kraju je istakao da je cilj da se što više dece bavi sportom i da sredstva za njih moraju biti obezbeđena kako bi učešće dece u sportu što manje koštalo roditelje.

Nakon uvodnih izlaganja prešlo se na ceremoniju proglašenja.

  • Nagrada za iskazanu hrabrost u 2021.godini otišla je u ruke Nemanje Damnjanovića člana rafting kluba “Drinska regata” koji je učestvovao u akciji spasavanja majke sa dvoje maloletne dece iz nabujale Drine.
  • Druga nagrada u ovoj kategoriji pripala je Miloradu-Mikiju Živkoviću, idejnom tvorcu i organizatoru Ljubovijske biciklijade.
  • Za najboljeg mladog sportistu proglašen je Slobodan Vasiljević član seniorske i kadetsko-omladinske selekcije FK “Drina” dok je plaketa za najbolju mladu sportistkinju pripala Anji Milanović članici košarkaškog kluba “Ljubovija”.
  • Za sportskog radnika koji je obeležio 2021.godinu proglašen je Đorđe Filipović, predsednik stonoteniskog sportskog udruženja “Nec 015” iz Ljubovije.
  • Kada je reč o sportskim stručnjacima, nagrada za najboljeg trenera opštine Ljubovije pripala je Petru Arsenoviću, dugogodišnjem strategu seniorske selekcije košarkaškog kluba Ljubovija
  • Nagradu za najbolju sportsku organizaciju u 2021.godini dobilo je stonotenisko sportsko udruženje “Nec 015” iz Ljubovije.
  • Za nju možemo reći da je sportista koji je obeležio 2021.godinu. Plaketa za najboljeg sportistu opštine Ljubovija u 2021.godini pripala je Valentini Vasiljević članici seniorske selekcije košarkaškog kluba “Ljubovija” koja je svojim fenomenalnim igrama zaslužila i poziv u kadetsku reprzentaciju Srbije.

Na samom kraju ceremonije prisutnima se obratio generalni sekretar Sportskog saveza opštine Ljubovija, Vladimir Krstić. On je tom prilikom najpre čestitao laureatima a zatim se osvrnuo na aktuaelno stanje kada je ljubovijski sport u pitanju. Istakao je da najveći rezultat i ono što pokazuje da se ljubovijski sport razvija u pravom smeru predstavlja povećanje broja dece osnovnoškolskog uzrasta koja se bave sportom, u odnosu na 2013.godinu broj dece koja treniraju u nekom od klubova se povećao gotovo za trećinu. Na kraju svog izlaganja, sekretar saveza se zahvalio svim činiocima koji svojim radom i delovanjem doprinose razvoju sporta u opštini Ljubovija.

sportista godine 2021 ljubovija sportista godine 2021 ljubovija sportista godine 2021 ljubovija sportista godine 2021 ljubovija sportista godine 2021 ljubovija sportista godine 2021 ljubovija sportista godine 2021 ljubovija sportista godine 2021 ljubovija sportista godine 2021 ljubovija