sportista godine 2018 ljubovija

Dana 14.01.2019.godine sa početkom od 18,00 časova u sali Skupštine opštine Ljubovija održana je ceremonija proglašenja najboljih sportista, sportskih radnika i sportskih klubova opštine Ljubovija za 2018.godinu. Kao i prethodna 4 puta ceremoniju je organizovao Sportski savez opštine Ljubovija a priznanja su dodeljena u 6 različitih kategorija.

  • Za najboljeg mladog sportistu opštine Ljubovija u 2018.godini proglašen je Petrović Veljko, član fudbalskog kluba ,,Drina” iz Ljubovije.
  • Epitet najbolje mlade sportistkinje ponela je Nenadović Andrea, članica karate kluba ,,Drina” iz Ljubovije.
  • Najbolji sportski radnik opštine Ljubovija za prethodnu godinu je Josipović Milan-Struja, predsednik šahovskog kluba ,,Drina” Ljubovija.
  • Za najboljeg trenera opštine Ljubovija u 2018.godini proglašen je Jovanović Miodrag-Mujke, trener karate kluba ,,Drina”.
  • Najbolji sportski kolektiv opštine Ljubovija u 2018.godini je košarkaški klub ,,Ljubovija”.
  • Epitet najboljeg među najboljima ponela je Janjić Vera, košarkašica KK ,,Ljubovija” koja je proglašena za najboljeg sportistu opštine Ljubovija u 2018.godini.

Ovom ceremonijom obeležena je prethodna izuzetno uspešna godina za ljubovijske sportiste koja je pokazala da se nalazimo na dobrom putu. Sportski savez opštine Ljubovije želi da istakne da najveći dobitak za ljubovijski sport predstavlja značajno povećanje broja dece koja se bave sportom u našim klubovima. Svemu ovome doprinelo je osnivanje novih sportskih udruženja čime smo proširili sportsku ponudu i omogućili pre svega devojčicama da se u većoj meri uključe u sport što u prethodnim godinama nije bio slučaj. U 2018.godini Sportski savez opštine Ljubovija postao je bogatiji za dva nova člana, članovi saveza postali su odbojkaško sportsko udruženje ,,Libero 015” i košarkaško sportsko udruženje ,,Viva Basket 015” iz Ljubovije.

Sportski savez opštine Ljubovija organizacijom događaja kao što su ,,Đački planinski maraton”, turniri povodom dana ,, Drinske regate” i turnira u malom fudbalu za radne organizacije nastojao je da uključi što veći broj dece i građana da se bave sportom, kao i da probudi svest o značaju samog sporta i njegovog uticaja na bolje opšte zdravstveno stanje svakog čoveka.

Moramo istaći da kao krovna organizacija sporta u našoj opštini predstavljamo i svojevrsan servis svim našim klubovima koji ga koriste u skladu sa svojim potrebama. Kao što smo već napomenuli da se ljubovijski sport razvija u pravom smeru tako moramo i istaći da veliku zahvalnost svemu tome dugujemo lokalnoj samoupravi bez čijih ulaganja u sport ne bi bilo moguće postići ovakve rezultate.

Ovim putem poželeli bismo svim sportskim klubovima, sportskim organizacijama, sportskim radnicima naše opštine puno uspeha u 2019.godini sa željom da i dalje napreduju i beleže odlične rezultate.

U Ljuboviji, 15.01.2019.godine

SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE LJUBOVIJE