sportista godine 2017 ljubovija

Dana 15.01.2017.godine sa početkom od 18,00 časova u sali Skupštine opštine Ljubovija održana je ceremonija proglašenja najboljih sportista, sportskih radnika i sportskih klubova opštine Ljubovija za 2017.godinu. Kao i prethodna 3 puta ceremoniju je organizovao Sportski savez opštine Ljubovija a priznanja su dodeljena u 6 različitih kategorija.

Za najboljeg mladog sportistu opštine Ljubovija u 2017.godini proglašen je Tadić Aleksandar, član košarkaškog kluba “Mladost” iz Ljubovije. Epitet najbolje mlade sportistkinje ponela je Janković Tamara, članica kadetske selekcije košarkaškog kluba “Ljubovija”.

  • Najbolji sportski radnik opštine Ljubovija za prethodnu godinu je Blagojević Goran-Mrsak, potpredsednik fudbalskog kluba “Drina” Ljubovija.
  • Za najboljeg trenera opštine Ljubovija u 2017.godini proglašen je Ivan Čančarević, doskorašnji trener fudbalskog kluba “Drina”
  • Epitet najboljeg među najboljima poneo je Mladen Petrović, fudbaler fudbalskog kluba “Drina” koji je proglašen za najboljeg sportistu opštine Ljubovija u 2017.godini.

Ovom ceremonijom obeležena je prethodna izuzetno uspešna godina za ljubovijske sportiste koja je pokazala da se nalazimo na dobrom putu. Sportski savez opštine Ljubovije želi da istakne da najveći dobitak za ljubovijski sport predstavlja značajno povećanje broja dece koja se bave sportom u našim klubovima. Svemu ovome doprinelo je osnivanje novih sportskih udruženja, tu pre svega mislimo na odbojkaško udruženje i “Školicu sporta” koju je pokrenuo KK “Ljubovija” čime smo proširili sportsku ponudu i omogućili pre svega devojčicama da se u većoj meri uključe u sport što u prethodnim godinama nije bio slučaj. Ovu sportsku ponudu pokušaćemo dodatno da poboljšamo u 2018.godini kada je planirano osnivanje stonoteniskog udruženja. Sportski savez opštine Ljubovija organizacijom događaja kao što su “Đački planinski maraton”i turnir u malom fudbalu za radne organizacije nastojao je da uključi što veći broj dece i građana da se bave sportom, kao i da probudi svest o značaju samog sporta i njegovog uticaja na bolje opšte zdravstveno stanje svakog čoveka.

Moramo istaći da kao krovna organizacija sporta u našoj opštini predstavljamo i svojevrsan servis svim našim klubovima koji ga koriste u skladu sa svojim potrebama.

Kao što smo već napomenuli da se ljubovijski sport razvija u pravom smeru tako moramo i istaći da veliku zahvalnost svemu tome dugujemo lokalnoj samoupravi bez čijih ulaganja u sport ne bi bilo moguće postići ovakve rezultate

Ovim putem poželeli bismo svim sportskim klubovima, sportskim organizacijama, sportskim radnicima naše opštine puno uspeha u 2018.godini sa željom da i dalje napreduju i beleže odlične rezultate.

U Ljuboviji, 17.01.2018.godine

SPORTSKI SAVEZ OPŠTINE LJUBOVIJE

najboljisportski2017.jpg